Smartfarm
Teeltadvies om uw gewas optimaal te beschermen

Fieldmate Sensor
Smartfarm App

Over Smartfarm

Bespaar tijd en geld met het meest nauwkeurige landbouw data platform

Bij SmartFarm weten we dat er veel factoren zijn die het telen moeilijk maken. Daarom hebben we een alles-in-één oplossing ontwikkeld om u te ondersteunen bij de dagelijkse taken. Wij gaan verder dan het simpelweg verzamelen van data en voorzien u van de informatie die u nodig heeft om de juiste beslissingen te nemen. Om duurzamer te worden, uw tijd beter te beheren en keihard geld te besparen.

Beslissingen maken op basis van betrouwbare wetenschappelijke gegevens

Onze FieldMate is geen gangbaar weerstation, maar een gewas en bodem sensor die relevante gegevens meet waar ze het belangrijkst zijn: ultra-lokaal, rechtstreeks tussen de planten. Dit betekent dat het alles bijhoudt wat u moet weten over uw gewas, zoals temperaturen, luchtvochtigheid en bodemtemperatuur. Bovendien biedt het u een perceel specifieke weersvoorspelling voor het beter plannen van u activiteiten.

Met het Ziekte Waarschuwingssysteem kunt u reageren op de actuele situatie, schade aan gewassen voorkomen en de inzet van gewasbeschermingsmiddelen tot een minimum beperken. Met meer dan 60 gewassen en 150 ziekten kan de FieldMate worden gebruikt in de akkerbouw, groenteteelt, fruitteelt en wijnbouw. Het Ziektewaarschuwingssysteem geeft een 7-daags overzicht van de voorbije en verwachte kans op een besmetting.

De toepassing van gewasbeschermingsmiddelen op het optimale moment, is van groot belang voor de teelt van kwaliteitsgewassen met respect voor het milieu. Wanneer op het optimale moment wordt gespoten, kunnen de kosten met 25 – 30% worden teruggebracht. Met het SpuitEffect advies beschikt u over een nauwkeurige tool om uw gewasbescherming te optimaliseren. Door het combineren van ultra-lokale gegevens en kennis van gewasbeschermingsmiddelen en hun werking, stelt de SpuitEffect advies u in staat het beste toepassingsmoment te kiezen.

De SmartFarm app geeft u toegang tot alle gegevens van uw FieldMate(s). Hierdoor houd je eenvoudig je gegevens bij vanaf je smartphone of tablet. Bekijk alle gemeten en berekende parameters via overzichtelijke dashboards. Zoals bent u altijd op de hoogte van gewastemperatuur, bladnatstatus, windrichting en de nauwkeurige veldspecifieke weersvoorspelling.

Via de Smartfarm app krijgt de gebruiker betrouwbare ziektedruk voorspellingen en een spuiteffect planner voor het meest optimale moment om het gewas te beschermen.

Meer weten over SmartFarm?