AgroWeatherAPI

Nauwkeurige agrarische weerdata als input voor uw eigen applicaties

Lees meer

Weergegevens met toegevoegde waarde voor een optimale en duurzame teelt

Moderne boeren en agrarische organisaties maken steeds meer gebruik van allerlei data en informatie om inzicht te krijgen in het verloop van de teelt. Het weer is hierbij een zeer belangrijk factor. Ons team van agronomen en meteorologen werken al jaren aan geavanceerde algoritmes om het gewasklimaat te berekenen o.b.v. het gemeten en verwachte weer, het gewasstadium en grondsoort. Deze data en informatie is nu beschikbaar voor uw eigen software of portaal.

Wilt u gebruik maken van onze API? Neem direct contact op!

 

Lokale uurlijkse weerdata

Mondiale weergegevens (temperatuur, relatieve vochtigheid, windsnelheid en windrichting, neerslag en neerslagkans, inkomende straling en bewolkingsgraad op standaard hoogte) kunnen worden opgevraagd op basis van de lengte- en breedtegraad. De data is beschikbaar in tijdstappen van 1, 3, 6, 12 of 24 uur, waarbij taal en grootheden via de API call ingesteld kunnen worden.

API Documentatie

Agrarische weerdata

Gewas specifieke mondiale weergegevens voor agrarische gebruik, zoals: bodem- en gewastemperatuur, bladnat en bladnatperiode, wind op gewas hoogte en gewasverdamping.  De gegevens kunnen worden opgevraagd door middel van het ingeven van een lengte- en breedtegraad, gewas, gewasstadium, bodemsoort en initieel bodemvochtpercentage. Het model dat hieraan ten grondslag ligt is een twee-componenten model van Deardorf.

API Documentatie

Ziektedruk voor meer dan 40 gewassen

Het ontstaan van schimmelziekten in gewassen is vaak een combinatie van temperatuur en bladnatperiode of relatieve vochtigheid. Veel schimmels, zoals Phythophthora infestans in aardappelen, hebben vrij water nodig om te kunnen kiemen en het blad binnen te kunnen dringen. Anderen, zoals vele meeldauw soorten, hebben aan een hoge relatieve vochtigheid genoeg om zich te ontwikkelen. Deze ziektedruk API brengt al deze verbanden bij elkaar en geeft voor de komende 5 dagen de verwachte ziektedruk van de verschillende schimmelziekten in meer dan 40 gewassen. Bij gebruik van onze SmartFarm sensoren is op basis van de gemeten data de actuele en historische ziektedruk beschikbaar.

API Documentatie

Spuitplanner

Na het verlaten van de spuitdop bereikt een gewasbeschermingsmiddel uiteindelijk de plant, de bodem of een plaagdier waar het middel zijn werk moet doen. Het middel moet een aantal barrières overwinnen om een hoge effectiviteit te behalen, waarbij weer-gerelateerde processen een belangrijke rol spelen. Deze processen die plaatsvinden hebben enkele dagen vooraf, tijdens en na het spuiten invloed. De Spuitplanner berekend aan de hand van de lokale weersverwachting de effectiviteit van elk gewasbeschermingsmiddel. Met de SmartFarm sensoren meet u uw omstandigheden in gewas, waarna het advies nauwkeuriger is.

API Documentatie

Use Cases

AgroweatherAPI

  • Agrarische parameters voor uw systeem
  • Voorspellingen en actuele data
  • Ultra-lokale data

Wij werken aan producten voor

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons!