Introductie SmartFarm

Geschreven door AppsforAgri
Categorie: Nieuws
Geschreven: 7 november 2017
Hits: 3.775 views

Eerste praktijkresultaten van het Smartfarm IoT weerstation zijn erg positief! IMG 20170407 WA0013 1Ieder zijn eigen weerstation, dat is SmartFarming! ‘Internet-of-things’ biedt volop mogelijkheden voor de landbouw. 

SmartFarm is een onderdeel van AppsforAgri B.V. Wij werken met veel passie en kennis aan software- en sensor oplossingen voor de land- en tuinbouw en veehouderij! Het team bestaat uit hoog opgeleide software ontwikkelaars, meteorologen en agronomen. We werken aan het verzamelen en analyseren van data en oplossingen voor efficiëntere en duurzamere landbouw. 

We hebben afgelopen weken de FieldMate geïntroduceerd, het eerste ‘Internet-of-Things’ weerstation. De FieldMate is eenvoudig maar slim. De sensoren van de FieldMate meten in de bodem de temperatuur en in het gewas de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid. We hebben vorig jaar op tientallen percelen testen gedaan en de telers zijn erg enthousiast over de mogelijkheden.

Het weer meten op uw eigen perceel biedt u alle informatie om de planning te verbeteren, het gewas te monitoren en tijdig in te spelen op vorst, ziekten en plagen.

 

Lees meer