AppsforAgri neemt NBAWS over

Geschreven door AppsforAgri
Categorie: Nieuws
Geschreven: 23 oktober 2017
Hits: 1.172 views

AppsforAgri heeft per 1 november het agro meteorologisch bureau Nieveen & Bouma Agro Weather Services (NBAWS) overgenomen. NBAWS heeft in de afgelopen jaren veel algoritmen ontwikkeld voor het berekenen van ziektedruk en de optimale inzet van gewasbeschermingsmiddelen. Met de professionele IT kennis van AppsforAgri en de inhoudelijke meteorologische kennis van NBAWS gaan we nog meer slimme producten en diensten in de markt zetten voor een optimale en duurzame landbouw. 

Nieveen & Bouma Agro Weather Services 

IMG 20161104 WA0001

NBAWS is gespecialiseerd in de invloed van het weer op gewasbescherming en de ontwikkeling van ziekten, plagen en onkruiden. Sinds de oprichting in 2007 zijn er voor meer dan 25 gewassen modellen ontwikkeld die de ziektedruk in kaart brengen en voor aantal gewassen ook adviezen geven voor het benodigde toepassingsmoment van gewasbeschermingsmiddelen. Uniek is ook het SprayWeatherWise model waarmee de optimale effectiviteit en toepassingsmoment voor gewasbeschermingsmiddelen wordt berekend. Het SprayWeatherWise model levert zowel financiële als duurzame voordelen op voor gebruikers en leveranciers van gewasbescherming. NBAWS werkt o.a. voor OCI Agro, Agrifirm, Adama, Van Oers United, WeatherOnline LTD en 365FarmNet.

Erno Bouma (directeur NBAWS) over de samenwerking: “Omdat de ontwikkelingen snel gaan hebben we aansluiting gezocht bij een strategische partner. We kunnen nu meer tijd vrijmaken voor R&D en ons richten op het ontwikkelen van nieuwe kennis en innovaties voor een optimale en duurzame landbouw”.