Agtech Nieuws – Multinational CNHi gaat samenwerking aan met startup AppsforAgri

Geschreven door AppsforAgri
Categorie: Nieuws
Geschreven: 14 januari 2019
Hits: 2.865 views

FarmXtend

‘Internet of things’ producten van AppsforAgri gaan wereldwijd dankzij een overeenkomst met wereldwijde kapitaalgoederenonderneming CNH Industrial.

CNH Industrial en AppsforAgri introduceren het nieuwe sensoren productportfolio als onderdeel van het nieuwe AGXTEND™ after-market merk. AGXTEND™ biedt precisielandbouw oplossingen om klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika een toegang te bieden tot een reeks innovatieve en dynamische technologieën. AGXTEND™ versnelt de digitale landbouwrevolutie door het aanbieden van scanners, sensoren en ‘IoT’ oplossingen om werkzaamheden in de landbouw eenvoudiger, preciezer, efficiënter en duurzamer te maken.

 

FarmXtend
FarmXtend -de nieuwe naam voor het ‘internet of things’ productportfolio- wordt geleverd door het Nederlandse AgTech bedrijf AppsforAgri B.V. Dit bedrijf is gespecialiseerd in mobiele apps, sensoren en kennis over weer en agronomie. De FarmXtend sensoren zijn draadloos verbonden met de smartphone van de boer, waarmee toegang is tot realtime gegevens van het perceel. In de FarmXtend app worden gegevens op unieke wijze gecombineerd met agronomische kennis en omgezet naar beslissing ondersteunende informatie, om de gewassen beter te beschermen, de oogst te verhogen en de impact op het milieu te verminderen.

 

Maximilian Birle, Head of Precision Solutions and Telematics Aftermarket Product Management bij CNH Industrial over FarmXtend: “De IoT en IoT sensor producten zijn belangrijke elementen van het AGXTEND™ merk. AppsforAgri heeft de uitstekende klantgerichtheid die we zochten, met eenvoudig te gebruiken IoT-producten en de strategie om agrarische informatie af te leiden uit de verzamelde gegevens.”

 

Het management van AppsforAgri B.V., Michel de Vree en Corné Braber over de overeenkomst: “Het is een geweldige kans voor ons bedrijf om onze producten op grote schaal beschikbaar te maken door samen te werken met de Case IH, STEYR en New Holland dealers. Dit biedt ons tevens de ruimte voor de verdere ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Met onze sensoren en kennis willen we een significante bijdrage leveren aan de wereldwijde vraag naar een efficiënte en duurzame voedselproductie, wat precies in lijn is met onze visie.” De uitrol van de FarmXtend producten zal in het eerste kwartaal van 2019 van start gaan in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika).

CNH

Over CNH Industrial
CNH Industrial N.V. (NYSE: CNHI/ MI: CNHI) is een wereldspeler in de kapitaalgoederensector met een gevestigde industriële ervaring, een breed scala aan producten en een wereldwijde aanwezigheid. Elk van de individuele merken die deel uitmaken van de onderneming is een belangrijke internationale kracht in haar specifieke industriële sector: Case IH, New Holland en Steyr voor tractoren en landbouwmachines; Case en New Holland Construction voor grondverzetmachines; Iveco voor bedrijfsvoertuigen; Iveco Bus en Heuliez Bus voor bussen en touringcars; Iveco Astra voor steengroeven en bouwvoertuigen; Magirus voor brandweervoertuigen; Iveco Defence Vehicles voor defensie en civiele bescherming; en FPT Industrial voor motoren en transmissies. Meer informatie is te vinden op de corporate website: www.cnhindustrial.com

 

Over AppsforAgri 
AppsforAgri is gestart vanuit de passie voor landbouw en IT. Het professionele team van software-ontwikkelaars, data-analisten, agronomen en meteorologen maakt hen tot een uniek IT-bureau. AppsforAgri maakt softwareoplossingen voor internationale agribusiness bedrijven en vele andere spelers in de agrarische sector. Daarnaast werken zij nauw samen met kennisinstellingen zoals Wageningen University & Research en HAS Den Bosch. Met de intelligente sensoren en hun landbouwkennis leveren zij complete oplossingen op het gebied van precisielandbouw, variërend van sensoren tot management-informatie om boeren te helpen efficiënt en duurzaam te werken.